flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Привітання Голови Ради суддів України з нагоди 5-ї річниці утворення ВССУ

07 жовтня 2015, 16:56

 Шановний пане Голово! Панове судді та працівники апарату!

З  нагоди  5­-ї  річниці  утворення  Вищого  спеціалізованого  суду  України  від  мене  особисто  та  від  Ради  суддів  України  прийміть  найщиріші  вітання  з  найкращими  побажаннями успіхів у справі утвердження правосуддя та захисту інтересів, прав і свобод  громадян.

За  п"ять  років  своєї  кропіткої  та  злагодженої  роботи  колектив  Вищого  спеціалізованого  суду  України з  розгляду  цивільних  і  кримінальних  справ  переконливо  довів свій професіоналізм та здатність здійснювати правосуддя.

У  такий  складний  час,  я  впевнена,  суддівський  колектив  та  апарат  суду  чітко  розуміє,  що  одне з  головних завдань Вищого  спеціалізованого  суду  України з  розгляду  цивільних  і  кримінальних  справ  є  забезпечення  однакового  застосування  норм  Конституції  та  Законів  України  у  судовій  практиці  на  основі  її  узагальнення  та  аналізу  судової статистики.

Відтак,  від мудрості,  виваженості  ваших  рішень залежить  не  лише  віра  людей  у  справедливе правосуддя та верховенство права, а й певною мірою стабільність у державі  та суспільстві.

Виклики сьогодення покладають не тільки на колектив суду, а й на всю суддівську  спільноту особливу відповідальність за зміцнення авторитету суддів та довіри суспільства  до  судової  влади,  вимагають  самовідданості  й  мужності,  глибоких  фахових  знань  і  людяності.

Упевнена,  що завдяки високому професіоналізму та порядності колективу суду ми  разом пройдемо важкий і відповідальний шлях реформування судової влади та досягнемо  спільної  мети  –  всеосяжного  і  повного  забезпечення  кожному  громадянину  права  на  справедливий суд та підвищення ефективності судового захисту, задля чого кожен суддя  неухильно дотримуватиметься присяги судді та віддано служитеме ідеалам Добра, Закону,  Справедливості.

Я щиро бажаю вам щоб ваші професійні зусилля були винагородженні довірою громадян, повагою інших гілок влади держави та сприяли подальшому утвердженню засад законності, справедливості у суспільстві та державі.

Від душі бажаю вам міцного здоров'я, життєвої наснаги, сил та енергії для нових звершень у професійній діяльності в ім’я процвітання Незалежної України та Справедливого Суду.

З повагою
          Голова Ради суддів України                                                                  Валентина Сімоненко