flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

В Іллічівському районному суді м. Маріуполя відбувся день відкритих дверей для учнів старших класів

04 травня 2016, 10:35

 З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, в Іллічівському  районному суді м. Маріуполя відбувся День відкритих дверей.

          На захід було запрошено учнів старших класів Іллічівського району, зокрема, інтерес до роботи суду виявили учні 4, 28, 34 та 42 шкіл.

Розпочинаючи захід суддя Матвєєва Юлія Олександрівна подякувала учням за справжній інтерес до судової влади, поділилась своїм власним досвідом становлення в професії судді, обов’язками, пов’язаними  зі статусом судді.

Консультант суду Кіргет О.С. в доступній для дітей формі розповіла відвідувачам про роботу працівників апарату суду, їх посадові обов’язки та вимоги до кандидатів на вказані посади, ознайомила старшокласників з роботою суду з використанням системи відеоконфенцзв’язку. Повідомила про гласність та відкритість судових процесів, запросила відвідати відкриті судові засідання щоб зрозуміти як насправді відбувається судовий процес.

Заступник керівника апарату Тріфонова К.В. розповіла дітям про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Суддя Пустовойт Тетяна Валеріївна розповіла про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою. Наприкінці заходу побажала старшокласникам відповідально поставитись до майбутньої професії, обирати її серцем, оскільки справжніми професіоналами своєї справи стає натхненна, прогресивна та зацікавлена молодь.

Старшокласникам відкрите та доброзичливе спілкування з суддями дуже сподобалось, ставилось багато запитань як про судовий процес, організацію роботи, та й особисті запитання. Дівчат цікавило як поєднувати складну та відповідальну роботу судді та сімейні стосунки, чи складно жінці вирішувати долі людей. Хлопчиків більше цікавив кримінальний процес, участь в процесі захисника та прокурора, їх роль у відправленні правосуддя, а також найбільш резонансні справи, що слухаються в Іллічівському районному суді м. Маріуполя.

Наприкінці відвідувачам запропонували заповнити анкети, які містили загальні запитання щодо враження від організації заходу. З 44 опитуваних виявилось, що День відкритих дверей сподобався всім старшокласниками, 29 учням допоміг визначитись з майбутньою професією, та 23 виявили бажання в майбутньому пов’язати свою долю з роботою в суді. Виявилось, що майже всі респонденти довіряють судовій владі в цілому, та всі 44 старшокласників визнали Іллічівський районний суд м. Маріуполя прозорим та відкритим для спілкування з громадськістю.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, учні та вчителі висловили бажання стосовно подальших зустрічей.