flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Урядовим комітетом прийнято рішення про відхилення проектів змін до Закону України "Про судовий збір"

19 січня 2017, 15:18

19 січня 2017 року відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності. 

Комітетом, серед іншого, були попередньо розглянуті проекти законів України:

1) "Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" щодо зменшення ставок судового збору та доповнення переліку суб'єктів, які звільняються від сплати судового збору" (від 14.11.2016 № 5389-1). Цим законопроектом було запропоновано змінити розміри ставок судового збору;

2) "Про внесення зміни до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору" (від 23.09.2016 № 5179). Зазначеним законопроектом було запропоновано звільнити від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях Пенсійний фонд України та його органи; органи Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування України, Фонду соціального захисту інвалідів і його відділення;

3) "Про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" відносно пільг щодо сплати судового збору" (від 09.11.2016 № 5381). Вказаним законопроектом було запропоновано звільнити від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях органи державної фіскальної служби – у справах, пов'язаних з питаннями, що стосуються їх повноважень.

Жоден із зазначених законопроектів не був підтриманий Урядовим комітетом з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

У засіданні Урядового комітету взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.