flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Апеляційний суд Хмельницької області приймав високих гостей

20 лютого 2017, 11:44

  Сьогодні, 17 лютого, Апеляційний суд Хмельницької області відвідали з робочим візитом голова Державної судової адміністрації України Зеновій   Холоднюк, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло   Луцюк, член Ради суддів України Тетяна  Чумаченко.

Гості суду взяли участь у робочій нараді з обговорення результатів  здійснення судочинства апеляційним та місцевими загальними судами Хмельницької області в 2016 році. Нарада проходила за участі голів та керівників апаратів загальних місцевих судів, Господарського суду Хмельницької області, Хмельницького окружного адміністративного суду.

 

 

Зеновій Холоднюк докладно проаналізував надходження бюджетних коштів та витрат на матеріально-технічне забезпечення судів та оплату праці суддям і працівникам апаратів. Спільно з присутніми обговорили найнагальніші поточні проблеми та формування капітальних видатків на їх усунення. Зокрема, очільник ДСА України проаналізував хід ремонтних у судах області та України, а також зупинився на перспективах створення судової охорони.

 

 

 

Павло Луцюк докладно проінформував присутніх про те, як проходить конкурс на заміщення посад до Верховного суду України й окреслив найближчі перспективи нововведень у контексті судової реформи.

 

 

 

Жваву дискусію викликав виступ Тетяни Чумаченко. Серед численних порад суддям вона, зокрема висловила власне міркування щодо того, як їм вести себе, коли виникає проблема конфлікту інтересів. До прикладу, порадила суддям не здійснювати ніяких повноважень стосовно родичів і близьких  їм людей.

 

 

 

Насамкінець голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич прозвітував про стан здійснення судочинства апеляційним та місцевими загальними судами Хмельницької області в 2016 році.

 

 

 

Цього ж дня Вища рада суддів України провела в апеляційному суді області чергове навчання суддів. Його метою було роз’яснення питань, пов’язаних з дотриманням вимог законодавства щодо недопущення та врегулювання конфлікту інтересів у своїй діяльності, а також стосовно належного виконання вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про судоустрій і статус суддів України».

 

 

 

Зокрема, в ролі викладача виступив директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Анатолій Огороднік.

 

 

 

Насамкінець Зеновій Холоднюк, Павло Луцюк та Анатолій Марцинкевич взяли участь у спільному прямому ефірі обласних телеканалів TV7+ та ПЦ  «Ексклюзив»