flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Підвищення рівня професійної компетентності та удосконалення організації службової діяльності в суді є не тільки обов’язком державного службовця, а його прагненням до самовдосконалення.

05 травня 2017, 15:26

  Таким лозунгом працівники Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької відзначили початок вивчення Положення про автоматизовану систему документообігу суду у формі лекційних та практичних занять.

Знання Положення є  основоположним в роботі апарату суду, тому, з метою забезпечення ефективного виконання завдань і функцій суду, підвищення рівня професійної компетентності та удосконалення організації службової діяльності керівництвом Іллічівського районного суду м. Маріуполя Донецької області було впроваджено постійну самоосвіту працівників.

Працівники апарату з березня по червень 2016 року сумлінно вивчали Положення та закріплювали отримані знання на оперативних нарадах апарату суду щотижня. За результатами вивчення всіма працівниками було успішно складено залік.

Рішенням Ради судді України N 30 від 26 листопада 2010 року було затверджено Положення про автоматизовану систему документообігу суду. Положення визначає порядок функціонування автоматизованої системи документообігу в судах загальної юрисдикції, яка забезпечує об'єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями; надання фізичним та юридичним особам інформації про стан розгляду справ, в яких вони є учасниками процесу; централізоване зберігання текстів судових рішень та інших процесуальних документів; підготовку статистичних даних тощо. Автоматичний розподіл судових справ здійснюється на підставі внесеної до автоматизованої системи інформації та з урахуванням спеціалізації суддів і інших показників, визначених у Положенні тощо.