flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Голова Іллічівського районного суду м. Маріуполя Юрій Мирошниченко зустрівся з представниками Програми розвитку ООН в рамках проекту «Верховенство права та правосуддя на рівні громад у районах України, постраждалих від конфлікту»

10 серпня 2017, 11:39

10 серпня 2017 року відбулась зустріч голови суду Юрія Мирошниченка з Іваном Гончаруком, аналітиком з питань верховенства права та доступу до правосуддя Програми розвитку ООН.

            Обговорені питання зміцнення особистої та громадської безпеки в районах, постраждалих від конфлікту та вдосконалення правосуддя на рівні громад через зміцнення потенціалу установ щодо надання послуг на основі прав людини та ефективного доступу до правосуддя в рамках проекту «Верховенство права та правосуддя на рівні громад у районах України, постраждалих від конфлікту».

            Проект буде виконуватися на основі пілотного підходу та складатиметься з трьох компонентів, заснованих на сильних сторонах і досвіді ПРООН в Україні: розвиток, орієнтований на громаду, зміцнення мереж громадянського суспільства та залучення громадськості. Проект посилить двосторонні зв’язки між місцевими громадами та реформами на національному рівні та сприятиме підвищенню ефективності заходів з відбудови у східних областях України.

            Сторони діалогу відзначили надзвичайну важливість поліпшення доступу до правосуддя, підвищення якості послуг судової системи для громадян, дотримання європейських стандартів і наближення до кращих практик відправлення правосуддя.

            Представниками ПРООН був проведений огляд приміщення суду з метою надання матеріальної підтримки для ремонту будівлі суду.

Завершуючи зустріч Ю. Мирошниченко подякував відвідувачам за візит до суду й конструктивну та змістовну бесіду, висловив надію на подальшу співпрацю та підкреслив важливість такого співробітництва для успішного реформування правосуддя.