flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Інформація стосовно повідомлення про підозру судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя

23 серпня 2017, 08:09

18 серпня 2017 року представниками прокуратури Запорізької області судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Бойко О.Ю. вручено повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України – «Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Сьогодні, 22 серпня 2017 року, судді Бойко О.Ю. у приміщенні суду представниками прокуратури Запорізької області вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

При цьому, до приміщення суду прибули адвокати Запорізької області, які висловили своє занепокоєння з приводу вказаних процесуальних дій, що ставлять під сумнів незалежність судової влади. Вручення клопотання відбувалося у присутності громадськості та представників засобів масової інформації.

Зазначеним подіям передувало звернення судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя до Вищої ради правосуддя із повідомленням про втручання в процес здійснення правосуддя, з текстом якого можна ознайомитися за посиланням.

Закликаємо представників громадськості та засоби масової інформації до завершення слідчих дій утриматись від будь-яких оціночних суджень та поширення непідтвердженої інформації, отриманої з неофіційних джерел.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду