flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Іллічівський районний суд м. Маріуполя захистив законні права внутрішньо переміщеної особи, відновивши виплату адресної допомоги

22 вересня 2017, 12:49

Постановою суду від 27 червня 2017 року скасовано рішення Управління соціального захисту населення Кальміуського району Маріупольської міської ради про відмову в призначенні щомісячної адресної допомоги та зобов’язано призначити щомісячну адресну допомогу жінці-переселенці.

Так, особа звернулась до суду з позовом до УСЗН Кальміуського району, зазначивши, що з 2015 року стала на облік як внутрішньо-переміщена особа, отримувала адресну допомогу. В серпні 2016 року повторно звернулась до УСЗН із заявою про продовження виплат, однак відповідач у призначенні виплат відмовив, посилаюсь на те, що при перевірці її фактичного місця проживання останньої не було вдома, на виклик до Управління вона також не з’явилась, у зв’язку з чим їй було відмовлено у виплаті адресної грошової допомоги.

Суд встановив, що у журналі записів відвідувачів гуртожитку, в якому мешкала позивач, даних щодо відвідування її місця мешкання комісією УСЗН не зазначено, а також відповідно до даних Укрпошти жодного запрошення до Управління жінці не направлялось, а тому підстав для відмови в призначенні адресної допомоги з серпня 2016 року не було.

З вказаною постановою погодилась й колегія суддів апеляційної інстанції, залишивши постанову суду в силі.