flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Іллічівським районним судом розглянуто резонансну справу за обвинуваченням у вбивстві жінки в с. Урзуф

23 листопада 2017, 10:51

Убивство відбулось наприкінці серпня 2012 року. Група з 3 осіб, одна з яких неповнолітня дівчина, скоїла розбійний напад на мешканку с. Урзуф з метою заволодіння її майном. Двоє з обвинувачених, з метою приховування розбійного нападу з особливою жорстокістю, що полягала у великій кількості тілесних ушкоджень, тортурах, мордуванні  та муках, вчинив умисне вбивство жінки, усвідомлюючи, що вона могла повідомити про вчинений ними злочин.

До одного з обвинувачених ще в 2014 році застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Вироком Іллічівського районного суду м. Маріуполя другого з обвинувачених засуджено за п. п. 4, 9, 12 ч. 2 ст. 115,  ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 304 КК України до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Жінку засуджено за ч. 3 ст. 187 КК України до восьми років позбавлення волі без конфіскації майна та за правилами ч. 5 ст. 72 КК України, згідно з якими одному дню тримання під вартою відповідають два дні позбавлення волі, та з урахуванням строку перебування у виправній колонії, ухвалено вважати її такою, що відбула призначене покарання повністю