flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Кіровський районний суд м. Дніпропетровська

Щодо надсилання до суду документів електронною поштою

26 січня 2018, 11:21

                                                        Шановні громадяни!

          Звертаємо Вашу увагу, що наразі, на превеликий жаль, нормами чинного процесуального законодавства не врегульовано порядок прийняття та подальшого опрацювання, у тому числі реєстрації та автоматизованого розподілу процесуальних документів в електронному вигляді, надісланих на офіційну електронну адресу суду.

         Про це також звертає увагу ДСА України в своєму листі від 24.02.2017 року, яким зазначає, що місцевий або апеляційний суд не може приймати та опрацьовувати електронні документи, окрім листі, які надходять у вигляді запиту на інформацію, звернення тощо, які розглядаються в рамках законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про звернення громадян», «Про інформацію».

         Проте, суд може надсилати в односторонньому порядку документи особам, які беруть участь у справі та які зареєстровані в системі електронними документами, розміщеній на офіційному веб-порталі «Судова влада України».

Наразі Державна судова адміністрація України працює над розробкою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційною системи, яка дозволить обмінюватись документами в електронному вигляді.

 

         За таких обставин, Іллічівський суд м. Маріуполя вимушений відмовляти в реєстрації Ваших заяв, клопотань, інших процесуальних документів, надісланих до суду в порядку процесуального законодавства, надісланих електронною поштою.

         Якщо Ви отримали повідомлення про відмову в прийнятті заяви, надішліть документи в паперовому вигляді на поштову адресу суду або передайте в канцелярію суду особисто або через свого представника.